Focus aanbod

fotodefwim

Focus op het proces en op wat NU beter kan

De PACE aanpak – beschreven in mijn boek ‘Focus via Pace’ –  is de rode draad in de aanpak als coach, trainer, adviseur, key note speaker en facilitator.

Ik inspireer, stimuleer en confronteer als

 1. Persoonlijke coach van ondernemers, leidinggevenden, artsen en  échte ‘performers’  zoals topsporters en  keynote speakers
 2. Trainer. Effectieve workshops over constructief omgaan met stress en op constructief samenwerken. Ademfocus is een uiterst krachtige manier om snel tot rust en focus te komen. Oh contradictie, snel tot rust komen. En ja hoor! Het werkt.
 3. Facilitator van workshops: Innovatie & Technologie: wat leren we van China met Pascal Coppens
 4. Teamcoach met een sterk gevoel voor de wensen van de opdrachtgever en de deelnemers. Tailormade teamdagen met als rode draad de authentieke, constructieve, enthousiaste attitude om beter te presteren, beter samen te werken en beter te communiceren. Gebaseerd op vertrouwen en engagement (Lencioni).
 5. Adviseur om een PACE-cultuur in je organisatie te implementeren. Performant. Authentiek. Constructief. Enthousiast.
 6. Keynote spreker.
 7. Sommelier-conseil met organic wine & foodpairing als specialiteit, perfect te integreren in je teamdagen
 8. Auteur: Boek ‘Focus via Pace’  Presteren en Pauzeren, authentiek, constructief, enthousiast in balans

Als teamcoach ben ik ‘hometrainer’ in het prachtige seminariecenter in de Vlaamse Ardennen: Pladuste3  of functioneer ik op een door jou gekozen lokatie.

Ook voor persoonlijke coaching kan ik  je in Pladutse3 ontvangen, of kom ik ter plaatse.

Als trainer, sommelier-conseil en keynote speaker ben ik vooral in Vlaanderen en soms ook internationaal actief. Als je graag weet met wie ik al werkte: check het hier.

 

Managen en ondernemen: Focus op beter presteren via PACE.

De unieke coaching ervaring uit de topsport weet Wim over te brengen naar de businesswereld. Het is immers een feit dat veel mentale trainingstechnieken uit de sport naadloos kunnen gebruikt worden in het bedrijfsleven. Wim bedacht het concept PACE, een totaalaanpak die managers leert focussen op beter presteren. Zelf beter worden en het team een boost geven. De term ‘pace’ betekent dat de topsporter samen met zijn trainer, het tempo van de wedstrijd vooraf bepaalt. Dat geldt ook voor de manager die in functie van de motivatie en de kwaliteiten van zijn team het tempo bepaalt. Deze frisse insteek doet echt de ogen open gaan. Managers, topsporters, artsen,  zij kunnen allemaal rekenen op een sterk concept in de vorm van training en persoonlijke coaching. Het PACE-model bestaat 5 jaar, en is in een modern en stijlvol boek in elektronische -en printversie beschikbaar.

Sporter & coach

Wim Rombaut, geboren 1958, is sportman en coach in hart en nieren. Op 17-jarige leeftijd speelt hij als eerste klasser in de Belgische waterpolo competitie. Later wordt hij met Ghent Swimming Club twee maal Belgisch waterpolokampioen, speelt twee jaar in de nationale herenploeg, wordt Belgisch kampioen reddend zwemmen en is sinds zijn 18de coach van jeugdteams. Hij leidde in 1986 het nationale damesteam waterpolo op het Wereldkampioenschap in Madrid naar een zevende plaats.  Als sportcoach is hij tot zijn 28ste actief, daarna schakelt hij over naar een overheidsfunctie als manager, om kort daarna in de zakenwereld te stappen. Op vandaag fietst hij jaarlijks 6000 km met koersfiets en mountainbike, aangevuld met dagelijks 10 tot 30 minuten stretching, yoga en ademtraining. Sport is voor hem een ideale manier om de mentale en emotionele batterijen op laden. Veel klanten volgen hem daarin. Het gebeurt regelmatig dat in het kader van de mentale coaching er samen gewandeld of gefietst wordt.

wimceo   hier met de CEO van Showpad, PJ Bouten langs de Schelde.

Ondernemer & coach

Wim was ondernemer, coach en consultant in de groeiende fitnesswereld in de jaren 80  en 90. Hij richt Passage Fitness op te Gent, dat nadien uitgroeit tot de grootste health en fitness-keten van België. Na die periode concentreert Wim zich op mentale training en coaching van managers. De onderwerpen: focus op wat je écht wil, concentratie -en ontspanningstechnieken (beter omgaan met stress), constructieve communicatie, mentaal en fysiek in balans, leiderschap. Als ondernemer ondervond hij alle facetten van deze uitdagingen. Sinds 2000 is hij full-time trainer, coach, spreker en auteur.  Zijn opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding bevatte een groot pakket psychologie, pedagogie en methodiek met als leraar Jef Brouwers. Die kennis houdt hij al dertig jaar up to date met zelfstudie en regelmatige bijscholingen, en nog steeds via zijn mentor Jef Brouwers.

exectoughnesspic  dit mental-training boek voor ondernemers levert sterke technieken die meteen bruikbaar zijn

het acronym PACE staat voor:

 • Performant: sterker op mentaal en fysiek vlak: presteren en pauzeren: Focus op het proces en het resultaat volgt
 • Authentiek: zelfbewust, zelfzeker, empathisch, met het lef jezelf te blijven. Consequent.
 • Constructief: leer constructief denken, handelen, communiceren. Optimistisch.
 • Enthousiast: vanuit eigen kracht en charisma, anderen ook enthousiast krijgen. Teamspirit.