Over Wim

fotodefwim

Focus op het proces

Sporter & coach

Wim Rombaut, geboren 1958, is sportman en coach in hart en nieren. Op 17-jarige leeftijd speelt hij als eerste klasser in de Belgische waterpolo competitie. Later wordt hij met Ghent Swimming Club twee maal Belgisch waterpolokampioen, speelt twee jaar in de nationale herenploeg, wordt Belgisch kampioen reddend zwemmen en is sinds zijn 18de coach van jeugdteams. Hij leidde het nationale damesteam waterpolo op het Wereldkampioenschap in Madrid naar een zevende plaats. Als sportcoach is hij tot zijn 28ste actief, daarna schakelt hij over naar een overheidsfunctie als manager, om kort daarna in de zakenwereld te stappen. Op vandaag fietst hij jaarlijks 5000 km met koersfiets en mountainbike, aangevuld met dagelijks 30 minuten stretching, yoga en core stabilitytraining. Sport is voor hem een ideale manier om de mentale en emotionele batterijen op laden.

Ondernemer & coach

Hij wordt ondernemer, coach en consultant in de groeiende fitnesswereld in de jaren 80  en 90. Hij richt Passage Fitness op te Gent, dat nadien uitgroeit tot de grootste health en fitness-keten van België. Na die periode concentreert Wim zich op mentale training en coaching van managers. De onderwerpen: focus op wat je écht wil, concentratie -en ontspanningstechnieken, constructieve communicatie, mentaal en fysiek in balans, leiderschap. Als ondernemer ondervond hij alle facetten van de uitdagingen van leiderschap en management.  Sinds 2000 is hij full-time trainer, coach, spreker en auteur.  Zijn opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding bevatte een groot pakket psychologie, pedagogie en methodiek. Die kennis houdt hij al dertig jaar up to date met zelfstudie en regelmatige bijscholingen.

Managen en ondernemen: Focus op beter presteren via PACE.

De unieke coaching ervaring uit de topsport weet Wim over te brengen naar de businesswereld. Het is immers een feit dat veel termen en mentale trainingstechnieken uit de sport naadloos kunnen gebruikt worden in het bedrijfsleven. Wim bedacht het concept PACE, een totaalaanpak die managers leert focussen op beter presteren. Zelf beter worden en het team een boost geven. De term ‘pace’ betekent dat de topsporter samen met zijn trainer, het tempo van de wedstrijd vooraf bepaalt. Dat geldt ook voor de manager die in functie van de motivatie en de kwaliteiten van zijn team het tempo bepaalt. Deze frisse insteek doet echt de ogen open gaan. Managers kunnen rekenen op een sterk concept in de vorm van training en persoonlijke coaching. Het PACE-model is nu eindelijk volwassen geworden, en is in een modern en stijlvol boek in elektronische -en printversie beschikbaar vanaf 21 september. Wim kan als spreker een publiek in de ban houden, en kan die technieken ook overbrengen bij zijn klanten.

het acronym PACE staat voor:

  • Performant: sterker op mentaal en fysiek vlak: presteren en pauzeren: Focus op het proces en het resultaat volgt
  • Authentiek: zelfbewust, zelfzeker, empathisch, met het lef jezelf te blijven. Consequent.
  • Constructief: leer constructief denken, handelen, communiceren. Optimistisch.
  • Enthousiast: vanuit eigen kracht en charisma, anderen ook enthousiast krijgen. Teamspirit.