Over vermoeidheid en burn-out

Hoe zou het zijn met Stijn Helsen? Op oudejaarsnacht uit het raam van een Brussels hotel gevallen. Of gesprongen. De pers sprong er op, Helsen kwam er met enkele breuken vanaf, en verder geen nieuws meer. Men sprak van een wanhoopsdaad, van oververmoeidheid, zelfs van burn-out. Hugo Camps schreef er een opiniestuk over op 4 januari.

Stress en overbelasting, vermoeidheid en continue prestatiedruk: dat zijn de killers van kleine en grote ondernemers. Een burn-out is het eindstation: het gaat om ‘geen zin meer’ in de job vanwege een laag energiepeil. Daardoor gaat men twijfelen aan het eigen kunnen. Het is logisch dat op zo’n moment managers en ondernemers  zich afvragen: ‘kan ik het nog’ en ‘zal ik het ooit nog kunnen’? Dat kan een gezond reflectiemoment zijn, maar liefst op tijd. Zo kan men op een gezonde manier de juiste stappen zetten. Een sabbatical, afbouwen, delegeren, meer tijd nemen voor gezonde ontspanning:  dat zijn enkele opties om vermoeidheid of burn-out aan te pakken.  Natuurlijk in de context van de financiële en economische realiteit.

Wim Rombaut
foto Bart Van Leuven

Niet iedere vermoeide manager is ‘opgebrand’. Een leidinggevende die nog wel ‘wil’ gaan, die nog ‘goesting’ heeft, maar die fysiek en mentaal leeg is, dat is geen burn-out.  Die persoon is gewoon ‘leeg’, maar zal veel sneller herstellen, dan zij die alle ‘goesting’ en ‘geloof’ kwijtgespeeld zijn onderweg.  

Mensen die twijfelen: het is de normaalste zaak van de wereld. Op dat moment heeft men een professioneel klankbord nodig, een sparringpartner die hen uitdaagt, een inspiratiebron die hen opties biedt om er snel weer bovenop te komen, een trainer/coach die hen op de juiste manier weer in conditie brengt. De paralellen tussen topsport en management zijn talrijk. Sven Nys, die gisteren op indrukwekkende wijze Belgisch Kampioen veldrijden werd, (37) heeft ook al mindere dagen gekend, was ook al ooit oververmoeid, opgegeven door anderen… maar Sven bleef er in geloven, bleef ‘goesting’ hebben, en heeft een topcoach, Paul Van den Bosch naast hem. Presteren in de sport en in het bedrijf: in volgende blog meer daarover.
Tip: ontspanningstechnieken en methodieken kunnen zeker helpen, maar eerst is er nood aan een  fundamentele keuze voor structurele en organisatorische maatregelen: hoe en wat te doen om nog jarenlang op een gezonde manier mee te draaien als bedrijfsleider of manager. Daarbij is professioneel advies een goede investering.