Mentaal in topvorm dankzij bewegen, hoe zo?

Mentaal fit, mentaal in vorm, mentaal scherp… iedereen wil dat wel, iedereen is dat ook regelmatig. En is dat voldoende om het vol te houden, je werk, je verantwoordelijkheden? Is mentaal fit, scherp, goed… goed genoeg voor jou? In mijn dagelijkse gesprekken met klanten is het vaak goed en toch wil men het beter. Beter wordt het als we praten, luisteren en samen tot conclusies en acties komen.

Vaak is één van de acties: opnieuw de draad van bewegen opnemen. Fietsend de kinderen naar de opvang brengen bijvoorbeeld. Of fietsen als sport opnieuw integreren in het schema. Of fanatiek voor een doel gaan trainen. Het is allemaal meer dan OK, het is functioneel op veel vlakken. Direct is het effect van ontspanning en conditiewinst. Op lange termijn is er meer focus en meer doorzettingsvermogen op alle niveau’s: professioneel en privé. Bewegen en bij uitbreiding sporten is ‘where the magic happens’ als het je ligt. En dat ligt veel mensen, want het zit in ons DNA.

Ik las een interessant artikel van een management goeroe die ik ooit een volledige dag een samenvatting wist te geven van 10 managementboeken. Hij is en blijft een inspiratie en kent de bedrijfswereld van binnen en van buiten: Ben Tiggelaar.

Lees dit mocht je interesse gewekt zijn ivm mentale fitheid dankzij fysieke beweging en hoe het in elkaar zit: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/23/zo-voel-je-je-geestelijk-gezonder-a3970992

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =