Een nieuwe kijk op de invloed van stress op gezondheid

Leve de stress, zonder stress vervelen we ons. De adrenalinejunk in jou mag er zijn. Hoera! Stress wordt de laatste decennia als een negatief fenomeen gezien. Veel wetenschappers en pseudo wetenschappers beweren al jaren dat stress dodelijk is, en dat het je levenskwaliteit duidelijk vermindert.
Zij ziet het anders. Kelly McGonigal is de naam.  Zij is een ‘gezondheids’ psycholoog en getuigt voor nu al meer dan 4 miljoen zevenhonderd duizend kijkers op Youtube, dat het ook ànders is. In veertien minuten pakt zij uit met een eenvoudige en met studies onderbouwde theorie. Hoe je stress bekijkt maakt het verschil. Hoe je omgaat met anderen maakt het verschil. Twee principes die stress tot een gezond en positief fenomeen uitroepen. Aanrader! 
 


Psychologist Kelly McGonigal urges us to see stress as a positive, and introduces us to an unsung mechanism for stress reduction: reaching out to others.

http://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend.html?utm_campaign=&utm_medium=on.ted.com-twitter&utm_content=awesm-bookmarklet&awesm=on.ted.com_tiDD&utm_source=t.co