China’s Ever Normal Workshop: Wat kunnen we leren van China in deze tijden?

Digitale workshop   Wat kunnen we leren van China in deze tijden?

 

De vraag die we ons vandaag stellen is: “Zal het leven ooit nog normaal worden, en zo ja, wanneer?”.  We zoeken antwoorden over hoe dit ‘nieuwe normaal’ en hoe zich erop voor te bereiden. Moeten we het gewoon uitzitten, onze prioriteiten veranderen of is deze Covid-19 crisis een opportuniteit?

In plaats van te gissen en discussiëren hoe ons nieuw normaal er echt zal uitzien, waarom niet kijken naar het verleden? Laten we kijken naar een land waarbij de enige echte constante de verandering is. Laat China een gids zijn in onze toekomst door de lens van haar verleden, en als voorbeeld van hoe ze de pandemie snel en kordaat aanpakte, en als inspiratie van hoe Chinese bedrijven er nu versterkt uitkomen.

aaccf500-8594-48e4-8be5-0249d837879b

Pascal Coppens, partner bij Nexxworks, is keynote speaker en geeft workshops over wat we kunnen leren van China. In 2019 bracht Pascal de nederlandstalige bestseller China’s New Normal uit, waar hij ons Nieuw Normaal al schetste vanuit de Chinese realiteit en context. Pascal geeft wereldwijd, van Shangai tot Dublin en Istanbul, fel gesmaakte keynotes over zijn passie: China. Hij opent zo telkens de ogen en ‘mind’ voor de snelheid, de efficiëntie en de motivatie van de Chinese aanpak: Ondernemend, innovatief, organisatorisch, klantgericht, competitief, resultaatgericht, leidinggevend, samenwerkend, visionair, duurzaam…

In maart 2020 veranderde alles. De bedrijfswereld drukte op de pauzeknop, en zijn keynotes en workshops werden uitgesteld naar het najaar. Multinationals zoals o.a. Microsoft, SAS en Bridgestone, waarbij digitaal communiceren al hun Nieuwe Normaal was, boeken Pascal nu voor online webinars. Pascal’s ervaring, kennis en inzichten in hoe China door de crisis is gezwommen is nu relevanter dan ooit voor bedrijven die zich willen of moeten heruitvinden. Wist je bijvoorbeeld dat de twee grootste Chinese e-commerce bedrijven Alibaba en JD.com beiden uit de SARS crisis van in 2002 zijn voorgekomen? Wist je zo dat miljoenen boeren in China sinds maart hun groenten nu rechtstreeks via het internet verkopen, en personeel in de horeca op grote schaal uitgehuurd worden aan delivery bedrijven dankzij Alibaba?

Hoe kan jij als bedrijfsleider je business een boost geven in deze onzekere, onvoorspelbare tijden? Hoe kan je je team scherp houden en de juiste keuzes maken? Hoe kan jij relevanter worden voor de vele twijfelende klanten? Moet je nu onafhankelijker worden van China, en zo ja, hoe? Maar vooral, hoe kan je vlug opnieuw rendabel worden? Hoe combineer je de bottom-line zonder oog te verliezen op de toekomst? Voor Chinese bedrijven is dit het Ever Normal.

Wie kan je daarbij beter inspireren en stimuleren dan Pascal Coppens die 20 jaar in het Ever Normaal van China werkte als bedrijfsmanager en seriële tech ondernemer? Een digitale workshop vanuit je kot biedt een antwoord op de vraag ‘hoe kunnen we snel schakelen en met vertrouwen de toekomst in gaan, ook al is die onbekender en onzekerder dan ooit’

Hoe kan je dat doen?

Pascal Coppens en Wim Rombaut begeleiden je in het denkproces. Zij gaan met een 10-tal mensen een halve dag aan de slag via je zelf gekozen digitaal kanaal. Met de nieuwste feiten, de nieuwste inzichten en met snelle communicatie bereiken we op 4 uur een energieboost in de groep, die klaarstaat in de startblokken van het ‘nieuwe normaal’.

Pascal geeft updates en actuele voorbeelden van telkens 10 minuten. Wim stimuleert met uitdagende vragen om hierover te reflecteren, eerst kort ieder voor zich, dan met elkaar in een constructief gesprek. Pascal zal als klankbord de nodige feedback geven en uitdagen om  ongelimiteerd en actiegericht te denken. We zorgen dat iedereen scherp blijft door alles in blokken van 35 minuten in te delen.

Praktisch voor jouw bedrijf

In een intakegesprek bepalen we de onderwerpen die aan bod zullen komen, maar altijd in de context van het Nieuwe Normaal.

  1. Wat kan je NU beter doen in je interne organisatie op basis van de lessen die we van China kunnen leren: daar is men terug aan het werk, hoe pakt men het daar aan, en wat is bruikbaar voor ons, en wat niet?
  2. Wat kan je NU beter doen voor je klanten en leveranciers op basis van de kennis en inzichten van de Chinese aanpak. Wat gaan we hier concreet mee doen?
  3. Op welke manier gaan we MORGEN om met prioriteiten in het Nieuwe Normaal? Moeten we versnellen of vertragen? Meer samenwerken of strategischer zijn? Focus op agility of efficientie eerst? De klant volgen of als merk duidelijke richting geven?

We brengen voorbeelden die relevant zijn voor jouw sector en kiezen samen topics zoals innovatie, agility, klantgerichtheid, supply chain, economie, online, ecosystem, sustainability, people, leiderschap,… of andere topics, met als doel de directe actie na de workshop.

In 2019 gaven Pascal en Wim vele workshops samen gedurende een halve of een volledige dag aan bedrijfsleiders van Touring, Barco, Delaware, KBC, G4S, La Lorraine, Upgrade Estate, Van Hoecke, …Vanaf heden, bieden Pascal en Wim jou in een korte, krachtige digitale versie de kans om snel en constructief nu al stappen te zetten in het Nieuwe Normaal post-corona.

 

Nieuwsgierig hoe we dat aanpakken? Contacteer ons en ontdek wat dit voor jouw kan betekenen.
IMG_0132

Vriendelijke groet,

Pascal en Wim

 

 

pascal@pascalcoppens.com

wim@wimrombaut.be

 

 

nuttige links

Blijf op de hoogte dankzij de korte en heldere up to date video’s over China’s Ever Normal.

Check Pascal’s Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCTdWsl15oEt0nZZy9Z1fnhQ

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 1 =