Antidepressiva en andere middelen tegen stress en burn-out

DSC_0020

In zijn boek ‘uw brein als medicijn’ heeft de Franse psychiater Dr. David Servan-Schreiber het over technieken, attitudes en gedrag om je mentale evenwicht, je mentale gezondheid, te verbeteren. In de subtitels vinden wij: ‘zelf stress, angst en depressie overwinnen’ en helemaal onderaan: Het antwoord op Prozac, Seroxat en andere anti-depressiva. Dr. Servan-Schreiber is een wereldbekende en gerespecteerde professor, hij doceert in de U.S. en in Parijs. Over hoe stress, voeding, beweging en ontspanning op elkaar inspelen. Voor wie de tijd neemt om het te lezen, grondig te herlezen ook, is het een openbaring. Het belang van een multidisciplinaire aanpak, gericht op het emotionele brein: dat is de essentie.
Niemand slikt meer slaap- en kalmeringspillen dan de Belgen. Dat blijkt uit cijfers van de International Narcotics Control Board (INCB), het VN-orgaan dat de productie en verspreiding van drugs in kaart brengt.
Het past volledig in mijn missie -zie www.wimrombaut.com: visie,missie en waarden – om hierover samen met een enthousiaste arts die bij Dr.Servan Schreiber in Parijs les volgt (over de relatie stress-voeding), een presentatie te brengen. Er is nood aan kennis en informatie om via natuurlijke methodiek de psychopharmaca terug te brengen voor wie en wat ze bedoeld waren: voor patiënten. Intussen blijkt dat we met meer dan 50 % volwassenen slaap -en kalmeringspillen consumeren. Allemaal patiënt? Tegen 1 april is onze motivational speach van 120 minuten klaar voor presentatie. De voorlopige werktitel is ‘stress en burn-out overwinnen: eindelijk weten hoe, van pillen word ik moe’. Het wordt een actieve, interactieve en pittige cocktail van informatie en motivatie. Meer info, eventueel voor een try out, op backfun@telenet.be. Meer info over het boek? klik op de titel van dit stuk. Groet! Wim Rombaut
Met dank aan Miro voor de foto, rustigste hond ter wereld.